Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
KSS oštro ABA ligi: Ne pretite nam više!

Košarkaški savez Srbije

KSS oštro ABA ligi: Ne pretite nam više!

Čelnici regionalne ABA lige poslali su pismo pretećeg tona KS Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Sport
Izvor: Novosti.rs

Košarkaški savez Srbije saopštio je da je povukao podršku ABA ligi, jer je, kako navode iz KSS-a, prekršen sporazum koji smo svi zajedno, i klubovi i savezi, potpisali pre godinu dana, navedeno je u pismu KSS-a.

Čelnici regionalne ABA lige poslali su pismo pretećeg tona KS Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Tražili su da savezi iznesu jasan stav prema ABA ligi, kao i da se izjasne o povredama koje je regionalna liga napravila. Nakon nekoliko sati je stigao i odgovor predsednika KSS-a Dragana Đilasa.

"KSS je povukao podršku ABA ligi, jer je prekršen sporazum koji smo svi zajedno, i klubovi i savezi, potpisali pre godinu dana. Siguran sam da ćete uz malo truda naći niz članova i rečenica iz teksta koji smo zajedno uputili FIBA, a koje ste svojim odlukama prekršili", navedeno je u pismu.

Čelnici ABA su spomenuli i gubitak sponzora, do kog bi došlo zbog nepriznavanja ovog takmičenja.

"Vi, gospodo nemate nijednog sponzora za vašu ligu i izdržavate se samo na osnovu ogromnih sredstava koje TV Arena plaća za prava prenosa utakmica ABA lige. Klubove iz Srbije niti želimo, niti možemo da sprečavamo da igraju u takmičenju u kom oni žele. To takmičenje za nas ne postoji i zato vas najljubaznije molim da se KS Srbije ubuduće ne obraćate nikakvim dopisima, naročito ne pretnjama o kojima ćemo zvanično obavestiti nadležne organe Republike Srbije", zaključeno je u Đilasovom pismu.

Čelnici ABA, ACB i VTB lige poslali su i pismo FIBA, u kom su pružili podršku klubovima u izboru evropskog košarkaškog takmičenja u kom žele da učestvuju. Takođe, istakli su da se nadaju da će nadležne institucije okončati nepotrebni sukob.