Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Liga Evrope: Sevilja juri treći uzastopni pehar, Liverpul im kvari planove?

UEFA europaleague.com

Liga Evrope: Sevilja juri treći uzastopni pehar, Liverpul im kvari planove?

Podjednako veliki motiv kao pehar Lige Evrope biće i učešće u Ligi šampiona naredne sezone koje je rezervisano za pobednika

Sport
Izvor: NovaBorba Igor Kamber

U večerašnjem finalu Lige Evrope u Bazelu Sevilja juri treći uzastopni pehar u ovom takmičenju, dok njihov protivnik Liverpul pobedu u večerašnjem susretu vidi kao priliku za povratak kluba na staze slave, pošto je družina sa Enfilda u svojim malobrojnim evropskim nastupima od 2009. godine igrala nezapaženu ulogu, a u više navrata nisu ni uspevali da izbore izlazak na evropsku scenu zbog očajnih rezultata u Premijer ligi.

Sevilja, za koju se u šali kaže da je Liga Evrope jedino takmičenje koje za njih postoji, ovu izreku je opravdala igrama i rezultatima u nacionalnom šampionatu, gde su završili sezonu na sedmom mestu, ali su u poslednjih deset kola svoje snage i resurse potpuno usmerili ka drugom najjačem klupskom takmičenju kontinenta što se videlo kroz varljive rezultate.

Liverpul je takođe igrao po sistemu toplo-hladno u domaćim takmičenjima, a ukoliko ne pobedi večeras na stadionu "Sent Jakob Park" u Bazelu, neće videti Evropu dogodine. Ono što je veći motiv obema ekipama od samog pehara jeste plasman u Ligu šampiona iduće sezone, koji je siguran za onaj tim koji slavi posle večerašnjih 90, ili 120 minuta fudbala.

Trener Liverpula Jirgen Klop je u izjavi za klupski sajt rekao da su rezultati Sevilje u Lige Evrope za svaki respekt, ali da Liverpul ima ozbiljnu nameru da naruši njihov perfektan skor.

- Sevilja ima veliko iskustvo u ovakvim utakmicama, ali to ne znači da imaju prednost. Osvojili su titulu dva puta, ali kakve to ima veze? Zapravo nikakve, jer očekuje nas skroz nova utakmica. Nisu igrali protiv nas u finalima prethodnih godina, to je naša prednost jer smo drugačiji od ostalih i pokušaćemo to da iskoristimo - izjavio je Klop.

Trener Sevilje Unaj Emeri priznao je da se svi raduju finalu sa klubom tako slavne istorije kao što je Liverpul.

- U trećem uzastopnom finalu smo, to pokazuje samo koliko smo gladni trofeja i uspeha. Veoma smo motivisani, čeka nas veliki rival, velika utakmica, kao i plasman u Ligu šampiona. Spremni smo - poručio je Emeri uoči večerašnjeg velikog okršaja.

Finale Lige Evrope između Sevilje i Liverpula igra se večeras od 20.45 sati na stadionu Sent Јakob Park u Bazelu.