Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Mačvan još uvek neizvestan za OI

Foto: Mondo.rs

Mačvan još uvek neizvestan za OI

Nakon sigurnog izostanka Nemanje Bjelice za Olimpijske igre u Riju, košarkaška javnost se nada da će Milan Mačvan ipak biti na raspolaganju Saši Đorđeviću ua OI

Sport
Izvor: Večernje novosti

Vest da se Nemanja Bjelica nije oporavio od povrede stopala i da zbog toga neće moći da bude u timu Srbije na Olimpijskim igrama rastužila je, pa i, zabrinula košarkašku javnost. Selektor Aleksandar Đorđević konačan spisak putnika za Rio objaviće pred put u Argentinu 25. jula, a činjenica da je od početka priprema u hroničnom problemu sa “visokim” igračima vrlo je otežavajuća okolnost.

Zbog otkaza centara Nikole Milutinova i Bobana Marjanovića, pred start priprema, naknadno su pozvani Stefan Birčević i Vladimir Štimac.

Milan Mačvan se povredio neposredno pred priključenje reprezentaciji, tako što je kod kuće polomio prst, i još se čeka zeleno svetlo doktora da krene sa punim trenažnim procesom.

Po završetku olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu Rade Zagorac je otputovao u SAD, kako bi se priključio kampu Memfisa, i otkazao pripreme sa reprezentacijom.

Mačvan je otputovao sa saigračima na Kopaonik, a u narednih sedam dana ćemo saznati da li će naš tim biti pojačan za sjajnog krilnog centra, koji je zbog povreda morao da propusti poslednja dva velika takmičenja u dresu sa nacionalnim grbom.