Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Marković: U Riju najviši ciljevi, ali idemo korak po korak

Foto: Tanjug/ screenshot

Marković: U Riju najviši ciljevi, ali idemo korak po korak

Srpski košarkaski reprezentativac Stefan Marković poručio je danas da je plasmanom na Olimpijske igre u Riju ostvaren veliki cilj, ali da se tu ne završava posao i da će ekipa učiniti sve da se upusti u borbu za medalje.

Sport
Izvor: Tanjug

"Sad nam predstoji ono za šta smo se borili, ostvarili smo san, ali tu se ne završava naš posao. Sad smo fokusirani da su upustimo u borbu za vrh. Ne kalkulišemo, ko god dođe, mi ćemo se maksimalno spremati, ne opterećujemo se grupom, niti protivnicima", rekao je Marković.

Srbija će na Olimpijskom turniru igrati u A grupi sa selekcijama SAD, Francuske, Venecuele, Australije i Kine.

"Idemo korak po korak, ne bežimo od najviših ciljeva. I Sale (selektor Đorđević, prim. aut) ubacio je to u nas, da uvek težimo ka višim ciljevima. Na tom putu ima više stepenica, nećemo ih preskakati, nego ćemo ići jednu po jednu", istakao je Marković. koji sa reprezentacijom ima po srebro sa šampionata Evrope i sveta.

On je prilikom posete kampu "Teo4" na Srebrnom jezeru iskoristio i priliku da čestita kapitenu Milošu Teodosiću na svemu što je uradio za najmlađe.

"Ponosan sam na Tea što je učinio da mališani rade u ovakvom ambijentu. Mi kada smo odrastali nismo imali ni približno takve uslove", zaključio je Marković.