Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Materaci: Zidanu sam vređao sestru, a ne majku

YT Screenshot

Materaci: Zidanu sam vređao sestru, a ne majku

Prvi put nakon deset godina Marko Materaci ispričao kako je isprovocirao legendarnog Zinedina Zidana u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine, kada su na kraju Italijani i slavili nakon penala

Sport
Izvor: Marca

Nekadašnji štoper Intera i italijanske reprezentacije konačno je otkrio šta je rekao Zinedinu Zidanu pre čuvenog udarca glavom u finalu Svetskog prvenstva.

Materaci je tokom finala Mundijala u Nemačkoj 2006. godine isprovocirao Zidana, koji ga je udario glavom u grudi i na taj način završio reprezentativnu karijeru.

Italijani su osvojili titulu šampiona sveta posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a Materaci je osim izbacivanja jednog od najboljih igrača svih vremena, postigao dva gola – jedan u 19. minutu kojim je izjednačio na 1:1, a drugi u penal seriji.

„Govorio sam o njegovoj sestri, ne majci, kao što su neki mediji preneli. Moja majka je umrla kada sam imao 15 godina, nikada ne bih uvredio njegovu“, otkrio je Materaci.

Posebnu težinu ovaj potez je imao jer je čovek koji je osvojio sve u klupskom i evropskom fudbalu pre turnira objavio da će završiti karijeru kada mu istekne ugovor sa Real Madridom.

„Od tog dana dobio sam mnogo zahteva za intervjue širom sveta. Odlučio sam da objavim knjigu jer su me svi pitali šta sam mu rekao, pa je tako reagovao. Moje reči su bile glupe, ali nisu zaslužile takvu reakciju. Ozbiljnije stvari biste čuli na ulicama Rima, Torina, Milana, Pariza, Napulja i mnogih drugih gradova“.

Kada su počele spekulacije o razlozima Zidanovog poteza, italijanski defanzivac našao se na udaru kritika.

„Ne razumem zbog čega je ova priča dobila takve proporcije. Ali nema veze, nisam zlopamtilo. Jedino čega želim da se sećam jesu moja dva gola u finalu“, zaključio je Materaci.