Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Najuspešnija sezona u karijeri Kristijana Ronalda

Foto: goal.com

Najuspešnija sezona u karijeri Kristijana Ronalda

Ronaldo se ove godine popeo na krov Evrope sa madridskim Realom i reprezentacijom Portugalije, a i osvajač je Zlatne lopte

Sport
Izvor: Agencije

Najveća zvezda portugalske fudbalske reprezentacije i madridskog Reala Kristijano Ronaldo izjavio je da mu je sezona 2015/16 najuspešnija dosad, kao i da nije opsednut osvajanjem Zlatne lopte.

Ronaldo se ove godine popeo na krov Evrope sa madridskim Realom i reprezentacijom Portugalije, pošto je u finalu Lige šampiona savladan gradski rival Atletiko nakon penala, dok je Portugalija u finalnom meču ovogdišnjeg Evropskog prvenstva savladala domaćina Francusku (1:0) i stigla do prvog trofeja u istoriji.

"Ovo je najbolja godina mog života što se tiče trofeja. Osvojio sam dva velika takmičenja i zaista sam presrećan. Ponosan sam na uspeh reprezentacije i Real Madrida i osećaj je zaista sjajan. Da li se nadam osvajanju Zlatne lopte? Nikad ne očekujete individaulne trofeje. To nisu stvari kojima sam opsednut. Svakako da imam priliku ove godine, jer sam osvojio dva velika trofeja", rekao je portugalski as za Marku.

Ronaldo je do sada osvojio tri Zlatne lopte, a iza sebe ima sjajnu golgetersku sezonu jer je postigao 35 pogodaka u Primeri, rekordnih 16 u Ligi šampiona i tri na EURO u Francuskoj.