Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Partizan: Vučelić na čelu prinudne uprave

Foto: FK Partizan

Partizan: Vučelić na čelu prinudne uprave

Nakon burne izborne sednice, Prinudna uprava na čelu sa Miloradom Vučelićem vodiće Partizan narednih meseci

Sport
Izvor: Sportski žurnal

Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan uveo je na sednici u četvrtak privremene mere u Fudbalski klub Partizan. Odluka je doneta u skladu sa članom 5 Statuta FK Partizan, budući da klub više od šest meseci nema ni predsednika, ni Upravni odbor, a da Radna grupa nema ovlašćenja da rukovodi klubom.

Kako je saopštilo JSD, primenjen je član 21 Statuta JSD u kojem stoji da se dvotrećinskom većinom članova UO JSD, ukoliko klub trajnije i grubo ne ispunjava obaveze određene zakonom i ovim statutom raspušta uprava kluba i razrešava zastupnik kluba.

U skladu s tim, UO JSD formiralo je Privremeni organ koji će do donošenja odgovarajućih odluka Skupštine FK Partizan rukovoditi klubom. Na čelu tog organa je Milorad Vučelić, inače predsednik JSD, a članovi su još general Radivoje Radinović, član Upravnog odbora JSD i Mile Jovičić, član Skupštine i dugogodišnjeg potpredsednika FK.

JSD Partizan, kao i juče imenovani Privremeni organ nema pravo da zadire u ovlašćenja Skupštine FK, ali može da suspenduje pravo zakazivanja sednice i održavanja skupova dok o tome sam ne odluči.

Ovakvom odlukom suspendovani su svi organi Fudbalskog kluba.

Privremena uprava Partizana će, kako je saopšteno, u narednom periodu imati zadatak da izvrši neophodnu konsolidaciju kluba, obavi potrebne konsultacije sa svim relevantnim sportskim strukturama, završi prelazni rok, stvori uslove da prvi tim uspešno igra u kvalifikacijama za Ligu Evrope i najzad, dostojno zakaže i sazove Skupštinu kluba.

Upravni odbor JSD Partizan ponovio je juče da legalne institucije FK Partizan uživaju punu podršku svih članica, budući da su legalitet i poverenje u institucije jedini osnov na kojima može da počiva stabilnost, dignitet i uspeh bilo kog sportskog udruženja u celini. U saopštenju se takođe navodi, da je UO JSD zgrožen i konsterniran nedoličnim ponašanjem delegata na Vanrednoj skupštini Partizana, posebno proslavljenog igrača Sava Miloševića, koji ujedno, obavlja i visoku funkciju u FS Srbije.