Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Podignuta optužnica protiv napadača na Vazuru

YT Printscreen

Podignuta optužnica protiv napadača na Vazuru

Portparolka Prvog osnovnog suda Ivana Ramić rekla je Tanjugu da je sudu dostavljen optužni predlog protiv okrivljenih i da su oni još u pritvoru

Sport
Izvor: Tanjug

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je sudu optužni predlog protiv Veljka Belivuka i Darka Ristića zbog napada na direktora FK Partizan Miloša Vazuru.

Ispred prostorija kluba 28. aprila napadnuti su članovi Vazurinog obezbeđenja. Treća osoba koja je bila s njima prilikom incidenta nije optužena.

Portparolka Prvog osnovnog suda Ivana Ramić rekla je Tanjugu da je sudu dostavljen optužni predlog protiv okrivljenih i da su oni još u pritvoru.

Optužnim predlogom Belivuk se tereti za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju s teškom telesnom povredom, precizirala je Ramićeva.

U ovom slučaju vodi se skraćeni postupak pa ukoliko sud nađe da je optužni predlog ispunjava zakonom predviđene uslove, zakazaće suđenje.

Policija je nekoliko dana nakon incidenta, identifikovala napadače preko video-snimaka sa sigurnosnih kamera i potom ih uhapsila.

Oni su 28. aprila napali direktora FK Partizan i njegovo obezbeđenje ispred prostorija kluba, pošto su sačekali Vazuru ispred stadiona, kada je dolazio na posao.

Mediji pišu da su ga verbalno napali, a onda je došlo i do fizičkog sukoba.