Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Pola veka od Partizanovog poraza u finalu Brisela (VIDEO)

Pola veka od Partizanovog poraza u finalu Brisela (VIDEO)

Dokumentarni film o Partizanovom pohodu na finale Kupa šampiona 1966. godine emitovaće se sutra na RTS 2 od 18:10 časova

Sport
Izvor: Mozzart sport

Partizan u sredu od 19 časova u Gornjem Milanovcu igra za spas sezone, protivnik u finalu Kupa Srbije mu je Javor, a taj meč za crno-bele ima simboličnu vrednost, jer se igra na dan obeležavanja tačno pola veka od finala Kupa šampiona u kome je tim iz Humske 1 poražen od Real Madrida.

Povodom sećanja na generaciju čuvenih Partizanovih beba, u Humskoj 1 su, posredstvom TV Partizan, spremili jedinstveni dokumentarni film posvećen ne samo finalu u Briselu 11. maja 1966. (2:1 za Špance), već i krstarenju tima trenera Abdulaha Gegića kroz tadašnji format Kupa šampiona.

Dokumentarni film, u trajanju od 50 minuta, emitovaće se u sredu, od 18.10, na Drugom programu Radio televizije Srbije, a u njemu će gledaoci imati priliku da iz ugla živih legendi Partizana fudbalskih znalaca i svedoka istorije, saznaju kako je tekao put od eliminacije Nanta, preko Verdera, praške Sparte i Mančester junajteda, kao i šta su uzroci poraza od Kraljevskog kluba u finalu.

„Podsetimo se šampionske borbe koju su 1966. godine vodile Partizanove bebe i pogurajmo naš Parni valjak sutra veče do pobede u finalu Kupa Srbije“, piše u zvaničnoj najavi dokumentarca na sajtu crno-belih, pod nazivom „Pokrenimo točak istorije“.