Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Portugalija šampion Evrope u fudbalu

Foto: www.accumulatortips.org.uk

Portugalija šampion Evrope u fudbalu

Fudbalska reprezentacija Portugalije prvi put u istoriji osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je večeras u finalu savladala Francusku 1:0, posle produžetaka. Gol za titulu postigao je Eder u 109. minutu.

Sport
Izvor: Tanjug

Gol za titulu postigao je Eder u 109. minutu.

Portugalci su od 25. minuta igrali bez Kristijana Ronalda koji je zbog povrede morao da napusti teren.

Širom Portugalije noćas se bučno slavi titula šampiona Evrope u fudbalu, koju je reprezentacija te zemlje osvojila u Francuskoj savladavši domaćina na stadionu u San Deniju.

"Ovo je ludo. Večeras ću slaviti", izjavio je mladi navijač Lukas na centralnom lisabonskom trgu Prasa do Komersio, na kojem su hiljade ljudi pratile utakmicu na velikim ekranima, preneo je Rojters.

Širom Lisabona su posle pobede portugalske reprezentacije sa 1:0 organizovani vatrometi, a sa zvučnika je odzvanjala glasna muzika.

"Ovo je najneverovatnija stvar koju sam ikad dožive", rekao je drugi navijač.

Pobeda Portugalije je za građane te zemlje posebno slatka pošto je kapiten tima Kristijano Ronaldo morao da napusti teren u 25. minutu zbog povrede, pa je portugalski tim ostao bez svoje najveće zvezde.

Portugalija, koja je osvojila titulu pobedivši favorita i domaćina Francusku, i sama je doživela sličnu sudbinu pre 12 godina, kad je bila domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu, a u finalu je izgubila od autsajdera Grčke.