Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
POVRATAK SPORTSKE NACIJE Srbija juče dominirala u Riju

Foto: OKS

POVRATAK SPORTSKE NACIJE Srbija juče dominirala u Riju

Srbija je juče osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, a ceo takmičarski dan bio je izuzetno uspešan za naš tim.

Sport
Autor: NB

Srpski sportisti juče su bili apsolutni dominantni u Riju. Osvojili smo zlato, ostvarili plasman u tri polufinala u ekipnim sportovima i jedno finale u atletici.

Gotovo nestvaran dan započeo je sjajnim borbama Davor Štefanek, koji je nakon što u prvom kolu, četvrtfinalu i polufinalu, u finalnoj borbi uspeo da osvoji prvo zlato za Srbiju u Riju.

Njegova medalja ujedno je prvo olipmijska medalja za srpsko rvanje posle 32 godine.

Odličnu igru i veliku požrtvovanost prikazale su i naše košarkašice koje su u do kraja neizvesnom meču savladale ekipu Australije rezultatom 71:73 i tako prošle u polufinale turnira u košarci i obezbedile borbu za medalju.

Konačno su se probudili i srpski vaterpolisti. Oni su rutinski završili posao protiv Španaca u četvrtfinalu i plasirali se u finale. Igra “delfina” konačno je bila na šampionskom nivou.

Pravu senzaciju napravile su odbojkašice, koje su deklasirale izvikanu ekipu Rusije rezultatom 3:0, a one su se takođe plasirale u polufinale i boriće se za medalju.

Za kraj dana usledila je prava poslastica. Ivana Španović kasno uveče plasirala se u finale skoka u dalj i to sa najboljim rezultatom.