Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Problem u Ljutice Bogdana: FK tvrdi da je Sportsko društvo potrošilo novac od Gasproma

Zgrada SD Crvena zvezda/ Foto: tf.rs

Problem u Ljutice Bogdana: FK tvrdi da je Sportsko društvo potrošilo novac od Gasproma

Iz FK Crvena zvezda tvrde da će preispitati svoje odnose sa DS Crvena zvezda.

Sport
Izvor: Agencije

Čelnici FK Crvena zvezda izdali su saopštenje u kojem navode da je prošao monitoring UEFA, ali i ujedno traže odgovor na pitanje zašto je Sportsko društvo potrošilo sav novac pristigao od generalnog sponzora "Gasproma" za fudbalsku sekciju kako bi se rešio problem oko licence za takmičenje u Evropi.

"Naš klub je zaključno sa 15. julom bio podložan UEFA monitoringu. Iz tog razloga smo molili našeg generalnog sponzora kompaniju Gasprom da nam godišnju donaciju u iznosu od 500.000 evra uplati ranije da bismo ispoštovali naše obaveze. S obzirom da je iz formalnih razloga potpisnik ugovora o donaciji SD Crvena zvezda, predstavnici kompanije Gasprom su nas u utorak obavestili da su sredstva uplaćena na račun Sportskog društva i da ih fudbalski klub može koristiti istog dana u svrhu regulisanja obaveza za UEFA takmičenje", navodi se na sajtu crveno-belih.

Dalje se navodi da je problem nastao kada su predstavnici SD Crvena zvezda, bez konsultacija i obaveštenja, utrošili za svoje potrebe.

"Ceo iznos koji je kompanija Gasprom namenski uplatila za potrebe fudbalskog kluba utrošili u jednom danu za svoje potrebe i na taj način stvorili opasnost da FK Crvena zvezda ostane bez UEFA licence. Iako smo ostali šokirani, zbog čega smo obavestili Gasprom, smogli smo snage da licnim vezama i pozajmicama dođemo do dela neophodnih sredstava, a deo smo opet reprogramirali u poslednjem momentu i na taj načinn prošli i ovaj kvartalni UEFA monitoring".

Iz fudbalske sekcije poručuju da će "ovakav nekorektan postupak od predstavnika sportskog društva, u trenutku kada su znali da FK Crvena zvezda bije odlučujuće bitke za potpuni oporavak kluba koji bi se pozitivno reflektovao na celokupno sportsko društvo, preispitati svoje odnose sa SD Crvena zvezda i o tome zauzeti jasan stav", stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik Svetozar Mijailović.