Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Savić odabrao 13: Prvaci sveta i Evrope jure zlato u Riju

Foto: windsport.rs

Savić odabrao 13: Prvaci sveta i Evrope jure zlato u Riju

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je 13 igrača i sa proverenim snagama kreće u pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Sport
Izvor: Tanjug

Savić nije napravio izmene u timu koji je spojio titule prvaka sveta (Kazanj 2015) i Evrope (Beograd 2016), dok su poslednji sa konačnog spiska otpali braća Rašović Viktor i Strahinja, Nemanja Ubović, Gavril Subotić i golman Dimitrije Rističević.

Srbiju će u Riju predstavljati: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), kapiten Žvko Gocić (Solnok), Sava Ranđelović (Breša), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Orvušegetem), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrovic (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (Eger).

"Imali smo veoma dobre pripreme na kojima je bilo više igrača. Moram da kažem da sam jako zadovoljan kako su radili braća Rašović, Rističević, Ubović i Subotić, ali sam u ovom trenutku procenio da teret Rija treba da podnesu igrači sa dokazanim kvalitetom i iskustvom igranja velikih prvenstava", rekao je selektor Savić za sajt VSS.

Srpski vaterpolisti na OI u Riju igraće u A grupi sa selekcijama Grčke, Japana, Australije, Brazila i Mađarske, a prvi rivali su Mađari 6. avgusta.