Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Savićević postaje predsednik UEFA?

Dejan Savićević/ Foto: UEFA.com

Savićević postaje predsednik UEFA?

Engleski list "Dejli mejl" preneo je informaciju da bi legendarni crnogorski fudbaler mogao da sedne u fotelju UEFA, pogotovo nakon što je Međunarodni sud za sportsku arbitražu odbio žalbu Mišela Platinija na zabranu vršenja svih funkcija u fudbalu

Sport
Izvor: B92.net

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević je mogući naslednik Mišela Platinija na mestu predsednika UEFA, prenosi ’Dejli mejl’.

Međunarodni sud za sportsku arbitražu odbio je žalbu Mišela Platinija na zabranu vršenja svih funkcija u fudbalu, pa će nekadašnji francuski fudbaler uskoro i zvanično napustiti funciju prvog čoveka evropske kuće fudbala.

Tako je završena afera u kojoj je Platini optužen da je prekršio etičke norme zbog primanja dva miliona švajcarskih franaka 2011. od tadašnjeg predsednika FIFA Sepa Blatera za konsultantske usluge koje je izvršio između 1999. i 2002.

Poslije odluke CAS da mu smanji suspenziju, UEFA je saopštila da će 18. maja, na sastanku Izvršnog komiteta u Bazelu, raspisati izborni Kongres za novog predsednika, a Dejli Mejl je kao jednog od kandidata naveo i prvog čoveka crnogorskog fudbala, Dejana Savićevića.

Kao glavni kandidati navode se predsdjednik Fudbalskog saveza Španije Anhel Marija Viljar, predsednik Fudbalskog saveza Holandije i potpredsednik UEFA Mihael Van Prag i vršilac dužnosti generalnog sekretara Grk Teodor Teodoridis.