Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠESTI DAN OI U TOKU: Pogledajte kojih 10 zemalja ima najviše odličja!

Ilustracija: NB

ŠESTI DAN OI U TOKU: Pogledajte kojih 10 zemalja ima najviše odličja!

Naš olimpijski tim nema nijednu medalju i pripadamo onom redu zemalja koji su bez plasmana na listi trofejnih država učesnica.

Sport
Autor: NB

Šestog dana Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru postoji veliki broj zemalja koje mogu biti zadovoljne brojem osvojenih medalja, kao što su naše komšije Mađari, ili nekadašnje komšije Italijani.

Naš olimpijski tim nema nijednu medalju i pripadamo onom redu zemalja koji su bez plasmana na listi trofejnih država učesnica. Tabloidi su pomalo uvredljivo poslednjih dana izveštavali o rezultatima naših sportista na Igrama, ali uprkos tome, nada i vera u uspeh i dalje postoje, mada se čini da je i dalje najveći optimista sam predsednik Olimpijskog komiteta naše zemlje Vlade Divac, koji veruje da će naš tim doneti više medalja iz Brazila, nego li sa prošlih Olimpijskih igara koje su održane u Londonu.

Bilo kako bilo, ovih 10 zemalja briljiraju na Olimpijskim igrama:

-Sjedinjene Američke Države su trenutno osvojile 32 medalje, od čega je 11 zlatnih, 11 srebrenih i 10 bronzanih medalja, pa su samim time i zemlja sa najviše osvojenih odličja.

-Na drugom mestu u generalnom plasmanu je Kina, koja trenutno ima 23 medalje, i uz SAD su jedina zemlja sa dvocifrenim brojem zlatnih odličja. Kina ima 10 zlata, pet srebrenih i osam bronzanih medalja.

-Japan je osvojio šest zlatnih, jednu srebrenu i 11 bronzanih medalja.

-Australija ima pet zlatnih, dve srebrne i pet bronzanih medalja.

-naše komšije, Mađari, su na fenomenalnom petom mestu, a dosad su osvojili pet zlatnih, te po jednu srebrenu i bronzanu medalju.

-Rusija je na šestom mestu, iako je osvojila više medalja i od Mađarske i od Australije, odnosno ukupno 15 medalja, ali od tog broja samo četiri su zlatne. Rusi su još uzeli sedam srebrenih i četiri bronzane medalje.

-Južna Koreja takođe ima četiri zlata, kao i dve srebrene, odnosno tri bronzane medalje.

-Italija ima tri zlatne, šest srebrenih i dve bronzane medalje.

-na devetom mestu je Velika Britanija sa po tri zlatne i srebrene, te šest bronzanih medalja

-Francuska je dosad osvojila dve zlatne, tri srebrene i jednu bronzanu medalju, što ih svrstava na 10. mesto u generalnom plasmanu šestog dana Olimpijskih igara u Rio de Ženeiru.