Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Sindikalac, carinik i policajci za Seltikovu sramotu

Linkoln bio bolji od Seltika/ Foto: mirror.co.uk

Sindikalac, carinik i policajci za Seltikovu sramotu

U starnoj postavi Linkolna, pored pet profesionalaca, istrčala dva policajca, carinik, sindikalac, službenik i lučki radnik.

Sport
Izvor: NB, N1

U okviru drugog kola kvalifikacija za predstojeću fudbalsku Ligu šampiona, viđena je senzacija koju će škotski petostruki uzastopni šampion i bivši prvak Evrope Seltik dugo pamtiti. Gibraltarski Linkoln je na jednim stadionu u toj zemlji slavio 1:0 protiv Škota.

Iako je za očekivati da Seltik u revanšu lagano trijumfuje protiv gibraltarske ekipe, sinoćni rezultat će verovatno biti najveće iznenađenje u ovogodišnjem ciklusu kvalifikaciju za najelitnije fudbalsko takmičenje.

Linkoln je skoro večiti prvak Gibraltara, poluamaterska je ekipa, i u svom sastavu ima pet profesionalnih fudbalera, dok su sinoć u startnoj postavi pored njih petorice, još i dva policajca, carinik, sinndikalac, službenik i lučki radnik. Izjava Seltikovog novog menadžera Brendana Rodžersa u kojoj on tvrdi da igrači škotskog tima nemaju čega da se stide, krajnje je diskutabilna, pogotovo ako se uzme u obzir iznos primanja, ali i zanimanje igrača jedne i druge ekipe.

Jedna anegdota novinara britanske PA agencije Ronija Esplina najbolje govori koliko je Linkoln Red Imps ozbiljan klub. Dan pre utakmice na jedinom stadionu na Gibraltaru - dele ga i Linkoln i svi ostali klubovi na poluostrvu - rezervisao je taksi u obližnjoj agenciji. Kada je ubijajući vreme čoveka na šalteru pitao da li sutra ide na utakmicu, ovaj mu je rekao: "Da, ja igram".

Linkoln Red Imps je osnovan sredinom 70-ih godina prošlog veka i titulu šampiona osvojili su 22 puta, od čega poslednjih 14 u nizu. U evropskim takmičenjima debitovali su 2013. protiv HB Toršavna sa Farskih Ostrva i izgubili ukupnim rezultatom 6:3. Ipak, dve godine kasnije uspeli su da dođu do prve pobede, pošto su izbacili Estadi Komunal d’ Andora la Velja u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, da bi ih u narednoj rundi zaustavio danski Midtjiland sa 3:0.

Sinoćna pobeda nad Seltikom (1:0) svakako je najveća u istoriji kluba i biće ispisana zlatnim slovima.