Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Skupština FK Partizan u toku, bira se između Bjekovića i Ćurkovića

Skupština FK Partizan/ Foto: YT printscreen

Skupština FK Partizan u toku, bira se između Bjekovića i Ćurkovića

Atmosfera je zasad vrlo žustra, a članovi Skupštine FK Partizan trenutno razmatraju o utvrđivanju kvoruma, tj. o elementarnim stvarima.

Sport
Autor: NB, Agencije

Izborna Skupština FK Partizan, na kojoj se bira predsednik između Bjekovića i Ćurkovića, počela je od 17 sati.

Ranije danas, predsednik Nadzornog odbora FK Partizan Vladimir Vuletić izjavio da su Ostoja Mijailović i Dragoljub Vukadinović zbog aktivnosti u drugim klubovima izbačeni iz Skupštine kluba, zbog čega nemaju pravo glasa na izborima za novog predsednika.

Mijailoviću i Vukadinoviću, članovima opozicije okupljene oko Nenada Bjekovića, zabranjen je ulaz u Sportski centar Teleoptik pred današnju Izbornu Skupštinu, pošto ih nema na spisku.

"U slučaju Mijailovića nema dileme oko sukoba interesa, jer predstavlja Borac u Izvršnom odboru Zajednice superligaša. Kada je reč o Vukadinoviću, tu je stvar još jednostavnija jer je 60 posto vlasnik Metalca. Statut kluba brani članovima organa kluba da aktivno ili pasivno budu angažovani. Procedura je ispoštovana", rekao je Vuletić uoči Izborne Skupštine.

Vuletić je poručio da je Mijailović je isključen još pre dva meseca.

Bjeković je na Vuletićeve reči ironično odgovorio da je "miran kad takav čovek vodi reč u Partizanu".

Bjekovićeva struja tvrdi da komisija nije odabrana izbornom većinom tako što je zadržana od strane obezbeđenja.

Atmosfera je zasad vrlo žustra, a članovi Skupštine FK Partizan trenutno razmatraju o utvrđivanju kvoruma, tj. o elementarnim stvarima. Čini se da će glasanje za predsednika našeg trofejnog kluba sačekati još nekoliko sati.

Savo Milošević uvredio predsednika Nadzornog odbora Vladimira Vuletića

Problem je nastao kada je Vuletić, koji predsedava Skupštinom, prebrojavao članove, dok se opozicija pobunila jer nisu došli svi članovi okupljeni oko Nenada Bjekovića.

"Na šta ovo liči, na pijacu? Vi ste divljaci", poručio je Milošević Vuletiću.

Pored toga, Milošević je nasrnuo na generalnog sekretara Sportskog društva Partizana Milana Obućinu i pokušao je da se fižički obračun, ali je sprečen u tome.

To nije jedini incident jer su u sukobu bili i sadašnji generalni direktor Miloš Vazura, posle pobune Dragana Đurića, inače bivšeg predsesnika Partizana koji sada podržava Bjekovića, upitavši ga zašto je ostavio toliki dug.