Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Srbija neće igrati na EP, ako prvenstvo bude u Turskoj

Košarkaški savez Srbije

Srbija neće igrati na EP, ako prvenstvo bude u Turskoj

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije neće igrati na prvenstvu Evrope za juniore, ukoliko FIBA ostane pri stavu da se šampionat održi u Turskoj.

Sport
Izvor: Tanjug

"Imajući u vidu političku situaciju u Turskoj i proglašeno vanredno stanje u toj zemlji, a u slučaju da Bord FIBA Evropa ostane pri odluci da se Evropsko prvenstvo za igrače do 18 godina igra u turskom Samsunu, Upravni odbor KSS doneo je odluku da reprezentacija Srbije neće učestvovati na pomenutom prvenstvu. U svetlu najnovijih dešavanja i nepredvidivog razvoja događaja, bezbednost igrača i članova stručnog štaba su od najveće važnosti, bez obzira na spremnost i želju svih nas za takmičenjem i osvajanjem medalja", navodi se u saopstenju KSS.

Nakon sednice Upravnog odbora koja je hitno sazvana, kao i posle razgovora sa roditeljima i selektorom MIlanom Gurovićem, predsednik KSS Dragan Đilas izjavio je da, ipak, očekuje da FIBA Evropa donese odluku da se prvenstvo neće igrati u Turskoj.

"Ne želeći da igrače i roditelje držimo u neizvesnosti, mi smo kao Savez doneli našu odluku. Odluku smo prosledili kancelariji FIBA Evropa i federacijama svih zemalja učesnica", rekao je Đilas.

Šampionat Evrope u Samsunu trebalo bi da se održi od 30. jula do 7. avgusta.