Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Stadioni u Francuskoj moguća meta terorista

Foto: www.zona-fudbala.net

Stadioni u Francuskoj moguća meta terorista

Britanske vlasti su danas upozorile svoje državljane koji planiraju da prisustvuju Evropskom prvenstvu u fudbalu u Francuskoj ovog meseca da tamošnji stadioni i druga mesta okupljanja predstavljaju moguće mete terorističkih napada.

Sport
Izvor: Tanjug

"Postoji velika opasnost od terorizma", navodi se u upozorenju britanskog Ministarstva spoljnih poslova namenjenog svojim građanima ljubiteljima fudbala, koji planiraju put u Francusku, prenela je agencija AFP.

Na sajtu Forin Ofisa, fanovi fudbala se savetuju da budu oprezni u svako doba i da prate uputstva francuskih vlasti.

"Tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, stadioni, zone za navijače, lokacije na kojima mogu da se prate prenosi utakmica, kao i transportne zone, predstavljaju potencijalne mete terorističkih napada", upozorio je Forin Ofis.

Kancelarija britanskog premijera Dejvida Kamerona je saopštila da to upozorenje nije objavljeno kao odgovor na neku konkretnu opasnost, već kako bi ljubitelji fudbala dobili potrebne informacije.

Evropsko fudbalsko prvenstvo počinje u petak, 10. juna, utakmicom na Stadionu Francuska u Sen Deniju gde domaćin turnira igra sa selekcijom Rumunije.

Prvenstvo u Francuskoj traje do 10. jula.