Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠTEFANEK: Krenula LAVINA, biće pet, šest MEDALJA

Foto: OKS

ŠTEFANEK: Krenula LAVINA, biće pet, šest MEDALJA

​Nakon osvajanja zlatne medalje za Srbiju u rvanju na Olimpijskim igrama u Riju, Davor Štefanek je rekao da će tek postati svestan svog podviga.

Sport
Autor: NB

On je poručio i da su stvari krenule na bolje za sprske sportiste u Riju, te da čeka još medalja.

"Veoma mi je drago što sam obradovao Srbiju, što sam obradovao rvački stručni štab, Olimpijski komitet Srbija. Medalja je bila veoma bitna. Evo, ja sam krenuo, nastavile košarkašice, vaterpolisti su u polufinalu... Krenula lavina i biće pet-šest medalja kao što smo planirali", rekao je Štefanek.

Govoreći o samom takmičenju novi olimpijski šampion je rekao da je prema jnegovom mišljenju svetsko prvenstvo teže, ali “Olimpijada je Olimpijada”.

“Svake četiri godine treba da se podesiš baš u dan i da u tim minutima da budeš maksimalno spreman, baš kao i ja što sam bio maksimalno spreman u glavi i nisam dovodio u pitanje da li je neko bolji od mene. Kad su me pitali kakav je on, rekao sam 'dobar je, ali ja sam isto dobar'. Svaku borbu sam išao iz kola u kolo", rekao je Štefanek.

Davor Štefanek je u utorak doneo prvu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Riju. To je ujedno i prva medalja u rvanju sa Olimpijade posle 32 godine.