Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tajson Fjuri negirao navode o dopingu

YT Screenshot

Tajson Fjuri negirao navode o dopingu

Zbog odlaganja revanš meča protiv Vladimira Klička za odbranu titule, pojavile su sumnje da je britanski bokser morao da odgodi događaj zbog dopinga

Sport
Izvor: B92.net

Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri negirao je da je koristio nedozvoljene supstance.

Njegova agencija se oglasila posle navoda britanskih medija da je pod istragom Anti doping agencije Velike Britanije (UKAD).

List Sandej Miror preneo je da su u uzorku koji je Fjuri dao prošle godine pronađeni tragovi anaboličkog steroida. Fjurijeva promoterska agencija Henesi Sports saopštila je da je "zbunjena" tim navodima.

- Tajson Fjuri apsolutno negira bilo kakve navode o dopingu. On jedva čeka da se oporavi od povrede i da brani titule protiv Vladimira Klička u oktobru - navodi se u saopštenju.

Fjuri je prošlog novembra pobedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i osvojio titule prvaka sveta u teškoj kategoriji. To je bio prvi poraz Ukrajinca posle 11 godina.

Sandej Miror je naveo da je u Fjurijevom uzorku pre borbe sa Kličkom pronadjen "neprihvatljivo visok nivo nandrolona". Nandrolon se prirodno proizvodi u telu u malim količinama, a može uvećati rast mišića i umanjiti umor.

UKAD je odbila da komentariše slučaj "sve dok pravni proces ne bude okončan".

Ako bude proglašen krivim Fjuri će izgubiti šampionske pojaseve i biće suspendovan.

Fjuri je u petak odložio revanš meč sa Kličkom pošto je povredio zglob tokom treninga. Ta borba trebalo je da se održi 9. jula u Mančesteru.