Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tijana Bogdanović šampionka Evrope u tekvondou

Foto: https://twitter.com/OKSrbije

Tijana Bogdanović šampionka Evrope u tekvondou

Mlada srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma na šampionatu Evrope u švajcarskom Montreu, pošto je u finalu savladala Anu Petrušić iz Slovenije 7:0.

Sport
Izvor: Tanjug

To je prva zlatna medalja za Srbiju na prvenstvima Evrope, koja dodatno dobija na značaju jer je Bogdanovićeva u polufinalu savladala trostruku šampionku i bronzanu sa OI u Londonu, Hrvaticu Luciju Zaninović.

Vučić čestitao zlato Tijani Bogdanović

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskoj tekvondistkinji Tijani Bogdanović osvajanje zlatne medalje na šampionatu Evrope u švajcarskom Montreu.

"Malo je onih koji tek steknuto punoletstvo mogu da krunišu zlatnom medaljom i titulom evropskog prvaka. Bravo, Tijana!", poručio je premijer na svom Tviter nalogu.

Ministar Udovičić čestitao zlato

„Ovo je jedna od najsjajnijih medalja za nas jer Tijana je naša najmlađa seniorka koja je samo pre par dana napunila 18 godina, a danas je na evropskom tronu! Svaka čast Tijana! Verujem da će u Riju o zlatu i srebru odlučivati upravo Tijana i Milica!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.