Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ubedljiv poraz srpskih košarkašica od Australije

Foto:www.unoradiobl.com

Ubedljiv poraz srpskih košarkašica od Australije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Australije 72:50 (24:7, 15:12, 18:21, 15:10) u prijateljskoj pripremnoj utakmici u Riju pred početak Olimpijskih igara.

Sport
Izvor: Tanjug

Izabranice Marine Maljković zabeležile su poraz, nakon što su pre dva dana zabeležile ubedljivu pobedu protiv Brazila 97:69.

Pitanje pobednika rešeno je već u prvoj četvrtini koju je Australija dobila sa 17 razlike, a potom bez problema očuvala prednost.

Pripremni dueli protiv Brazila i Australije bili su zatvorenog tipa, bez prisustva gledalaca, a zbog pravilnika nije bilo moguće angažovanje sudija, pa su na njima pravdu delili članovi stručnih štabova.

"Provere protiv Brazila i Australije su nam dale prave sliku onoga što nas očekuje na turniru i sa koliko kvalitetnim ekipama ćemo voditi borbe. Ovo je potpuno drugi nivo košarke, na koji u ovoj proveri nismo uspele da se prilagodimo. Sa veoma dobrom igrom Australije poklopila se i naša loša partija, da bismo uopšte bile konkurentne, naša borbenost i timska igra moraju da budu na najvišem nivou", rekla je Maljković.

Košarkašice Srbije takmičenje na Olimpijskim igrama počinju 7. avgusta protiv Španije.