Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Udovičić uoči OI: Spremni smo da oborimo rekord

Foto: Tanjug

Udovičić uoči OI: Spremni smo da oborimo rekord

Srbija je spremna da obori rekord po broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama (OI), poručio je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičcić.

Sport
Izvor: Tanjug

"Na 25 dana od OI možemo reći da smo na odličnom putu da u Riju ostvarimo najbolji rezultat do sada. Više puta sam rekao da smo spremni da oborimo rekord po broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama, najviše očekujemo od onih koji su nas navikli na medalje, ali i na one koji su imali neverovatne rezultate u poslednje tri godine, posebno mislim na pojedinačne sportove", rekao je Udovičić za RTS.

Udovičić je rekao da je država Srbija uradila sve što je do nje, da su ispunjeni svi zahtevi sportista i trenera, te da naši sportisti mogu spokojno da idu na predstojeće Igre.

"Bilo bi neodgovorno da menjamo neke stvari koje smo uspostavili", istakao je Udovičić i dodao da se nagrade sada isplaćuju u rekordnom roku, a da su povećane novčane nagrade za medalje na OI.

Udovičić kaže i da optimizam za dobre rezultate daju i do sada u ovoj godini osvojenih 20 medalja, što pokazuje da sportisti nastavljaju trend osvajanja vrhunskih rezultata.

On je naveo i da je jedan od glavnih strateških ciljeva da se u Srbiji organizuje što veći broj međunarodnih takmičenja.