Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UEFA preti Rusiji i Engleskoj izbacivanjem sa Eura

Foto: Sputnjik

UEFA preti Rusiji i Engleskoj izbacivanjem sa Eura

UEFA bi mogla da izbaci Rusija i Englesku sa takmičenja EURO2016, zbog huliganstva njihovih navijača.

Sport
Autor: Sputnjik, NB

UEFA bi mogla da izbaci Rusija i Englesku sa takmičenja EURO2016, zbog huliganstva njihovih navijača.

Savez evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) upozorio je da bi fudbalske reprezentacije Rusije i Engleske mogle da budu isključene sa Evropskog prvenstva u fudbalu ukoliko njihovi navijači budu ponovo uključeni u organizovanje masovnih nereda, saopšteno je na zvaničnom sajtu te organizacije.

„Izvršni komitet UEFA upozorio je obe fudbalske asocijacije da, bez obzira na odluke nezavisnih disciplinarnih organa povodom incidenata unutar stadiona, ima pravo da uvede dodatne sankcije Fudbalskoj asocijaciji Engleske i Ruskom fudbalskom savezu, uključujući potencijalno udaljavanje timova sa turnira, ukoliko se slični ispadi nasilja ponove“, navedeno je u zvaničnom saopštenju UEFA.

Ranije je na sajtu UEFA objavljeno da je taj savez pokrenuo disciplinski postupak protiv Ruske fudbalske federacije zbog nereda koji su pratili utakmicu između Rusije i Engleske u prvom kolu Evropskog prvenstva.

„UEFA je protiv Rusije pokrenula disciplinski postupak zbog masovnih nereda, rasističkog ponašanja i korišćenja pirotehnike. Odluka o tom pitanju biće doneta u utorak“, navodi se u saopštenju.

Protiv Fudbalske asocijacije Engleske nije pokrenut postupak.

Sinoć je u Marselju na stadionu „Velodrom“ održan meč reprezentacija Rusije i Engleske koji se završio nerešeno 1:1.

Nakon završetka utakmice oko 30 ruskih navijača je probilo kordon i upalo na tribine engleskih navijača kako bi skinuli nekoliko zastava. Tom prilikom oni su napali nekoliko Engleza, bacajući na navijače strane predmete.

Tuča je trajala sve dok se čuvari nisu umešali. Između navijača dve reprezentacije nije postojala nikakva tampon zona.

U neredima su povređena petorica Rusa, ali nijedan teško.