Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Unaj Emeri postao trener PSŽ-a

YT Screenshot

Unaj Emeri postao trener PSŽ-a

Svestan sam strasti koja postoji oko Pari Sen Žermena i daću sve od sebe da se pobrinem da milioni navijača imaju mnogo čemu da se raduju, rekao je Emeri na predstavljanju

Sport
Izvor: B92.net

Novi trener Pari Sen Žermena je Unaj Emeri, dosadašnji trener Sevilje, koji je potpisao ugovor na dve godine, saopštio je šampion Francuske.

"Sa velikim ponosom sam pristio da postanem trener Pari Sen Žermena, koji je postao jedan od najvećih klubova u Evropi. Radostan sam i ponosan što mogu da pomognem klubu da ostvari svoje velike ambicije. Jedva čekam da upoznam igrače i ljude koji neumorno vode klub", rekao je 44-godišnji trener za sajt kluba.

Emeri je doveo Sevilju do tri uzastopne titule u Ligi Evropa, a rešio je da pređe u PSŽ jer ga smatra jednim od najvećih evropskih klubova.

"Svestan sam strasti koja postoji oko Pari Sen Žermena i daću sve od sebe da se pobrinem da milioni navijača imaju mnogo čemu da se raduju", dodao je on.

Emeri ima opciju da produži ugovor na još godinu dana posle prve dve. On je vodio Valensiju četiri godine pre nego što je 2013. preuzeo Sevilju i napravio je jednim od najopasnijih klubova u Evropi.

U Parizu će zameniti Lorana Blana koji je posle tri sezone u ponedeljak otišao iz kluba.

PSŽ je naveo da je Emeri "zbog svog neumoljivog načina rada i ambicioznog stila igre" trener u Španiji i Evropi "jedan od najinovativnijih modernih trenera".

Novi trener će odmah stupiti na dužnost, a u njegove obaveze spada i dovodjenje novih i mladih igrača.