Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UZBUDLJIV DAN U RIJU Naši takmičari i danas u borbi za medalje

Foto: OKS

UZBUDLJIV DAN U RIJU Naši takmičari i danas u borbi za medalje

Nakon noći koju će Srbija dugo pamtiti, danas nas očekuje još jedan uzbudljiv dan na Olimpijskim igrama u Riju.

Sport
Autor: NB

Naši takmičari nastupiće u devet disciplina, a Srbija je ponovo u borbi za medalje.

Prvo će na borilište izaći kajakaši. Od 14.30 časova očekuje nas finale u trci K2 – 1000, a naš dvojac Tomićević i Zorić u finalu će pokušati da osvoji još jednu medalju za Srbiju.

Nekoliko minuta posle njih, takođe dvojac od kog se mnogo očekuje Grujić i Novaković boriće se u finalu takmičenja K2 – 200.

Nešto pre 15 časova nastupa najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac, a desetak minuta posle njega očekuje nas još jedno finale u kajaku. Naša kajakašica Dalma Benedek Ružičići veslaće u finalu trke na 500 metara.

Još mnogo uzbuđenja očekuje nas tokom večeri, koje je rezervisano za ekipne sportove. Od 18 časova nastupaju odbojkašice u polufinalu. One će u borbi za finale igrati protiv reprezentacije SAD. Najbolje srpske odbojkašice već su postale prava senzacija OI posle rutinske pobede protiv Ruskinja u četvrtfinalu.

Prolaz u finale od 20 časova potražiće i sjajne košarkašice, koje igraju protiv reprezetacije Španije u polufinalu.

„Delfini“ se takođe bore za prolaz u finale. Oni večeras od 20.30 igraju protiv Italijana. Naši vaterpolisti konačno su se probudili i zaigrali u prepoznatljivom stilu. Lako su savladali Špance u četvrtfinalu, a večeras će pokušati da pokažu zašto je srpski vaterpolo najbolji na svetu.

Kasno uveče od 2.30 naša atletičarka Amela Terzić takmičiće se u polufinalu trke na 800 metara.

Srpski takmičari imalu su juče dan kakav se samo može poželeti. Oni su na borilištima u Riju osvojili dve medalje, opširnije o tome možete čitati ovde.