Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vaterpolisti počeli priprema za operaciju "Zlato u Riju"

Vaterpolisti počeli priprema za operaciju "Zlato u Riju"

Počevši od ove sedmice naši vaterpolisti će se pripremati sa selekcijom SAD, zatim sledi Svetska liga u Kini

Sport
Izvor: Večernje novosti

Vaterpolisti u ponedeljak u Beogradu počinju pripreme za Olimpijske igre u Riju. Svetski i evropski prvaci znaju svoj cilj, ali ne žele da podlegnu pritisku da moraju da osvoje zlato po svaku cenu. Izabranicima Dejana Savića najvažnije je da svi budu zdravi i maksimalno spremni za najvažnije takmičenje u poslednje četiri godine.

Kako je prekjuče završen Fajnal siks Lige šampiona (trijumfovao dubrovački Jug), kormilar Srbije je odlučio da najiskusnijima: Filipoviću, Prlainoviću, Dušku Pijetloviću, Gociću, Aleksiću, Stefanu i Branislavu Mitroviću da sedmodnevni odmor, tako da će danas prozvati: Gojka Pijetlovića, Rističevića, Dobožanova, Ćuka, Mandića, Drašovića, Ranđelovića, Ubovića, Vica, Nikića, Asanovića, Rogača, Subotića, Gogova, Jakšića, Strahinju i Viktora Rašovića.

Ove sedmice naši će se pripremati sa selekcijom SAD, koji vodi nekadašnji strateg Srbije Dejan Udovičić. Kompletni će biti od 13. juna u Kragujevcu, a od 21. Do 26. U Kini ih očekuje odbrana zlata u Svetskoj ligi. U julu su pripreme, turnir u Boru, a 30. putuju u Rio de Žaniero.

U našem taboru ističe da rezultat na F8 Svetske lige nije u prvom planu, da će trenirati i igrati, a da će se forma nazreti posle turniru od 14. do 17. jula u Boru.