Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Vels-Portugalija - kome je finale namenjeno, a kome suđeno?

Vels-Portugalija - kome je finale namenjeno, a kome suđeno?

Najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva sastaje se protiv ekipe koja je došla do polufinala bez ijedne pobede, oba tabora vide priliku da ispišu istoriju

Sport
Izvor: B92/NB

Prvo polufinale između Portugala i Velsa zakazano je za 21 čas na Parku Olimpika u Lionu, dok nas u četvrtak u istom terminu čeka novi klasik evropskog i svetskog fudbala – Nemačka – Francuska.

Evropski 'Selesao' je do prilike da se bori za veliko finale došao na nesvakidašan način, pošto i dalje ne zna za trijumf na Završnom šampionatu u Francuskoj. Kristijano Ronaldo i drugovi upisali su tri remija u grupnoj fazi, zatim izbacili Hrvatsku golom u 117. minutu, a potom Poljsku boljim izvođenjem jedanaesteraca.

"Želimo da uđemo u istoriju. Naravno, tu je i prošlost, koja je važna za sve, ali mi samo želimo da ispišemo sopstvenu istoriju. Od početka takmičenja se trudimo da to uradimo, a u meč u sredu je samo još jedan korak ka tom cilju. Znamo koliko teško će biti napraviti iskorak, ali u utakmicu ulazimo sa skromnošću i stavom kao i uvek. Vels je do sada imao sjajan turnir. Prošli su jednu od najtežih grupa na prvenstvu, a potom Belgiju... I to je nisu tesno pobedili, već s 3:1. Izuzetno cenim i njihovog selektora Krisa Kolmana", rekao je Fernando Santoš, selektor Portugala.

S druge strane, za razliku od rivala koji će u svom četvrtom polufinalu tražiti drugu pobedu, Velšani su prvi debitanti još od Šveđana 1992. godine – koji su pred svojim navijačima takođe stigli do polufinala.

"Jesmo blagi autsajderi pred utakmicu. Moji igrači znaju kvalitete protivnika... Ipak, ne treba da budemo toliko fini. Verujem u svoj tim maksimalno jer kada izađu na teren oni se ne 'foliraju', već izlaze s velikom željom da se bore za našu državu. Takva je situacija od početka kvalifikacija, a ne samo na ovom prvenstvu", rekao je Kris Kolman, selektor Velsa.

Kolman je rekao da je najbitnije i da se njegova ekipa drži dogovora iz svlačionice.

"Najbitnije da ispunimo dogovor. Moramo da se oslonimo na naše kvalitete, iako nam to ne garantuje dobar rezultat", dodao je on.