Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Albanci ne traže grobnicu, već bi da ruše hram"

Foto: www.eparhija-prizren.com

"Albanci ne traže grobnicu, već bi da ruše hram"

Predstavnici Srba sa KiM sumnjaju u dobre namere Albanaca prema crkvi u Prištini.

Srbija
Izvor: Večernje novosti

Pretraga navodne masovne grobnice oko Hrama Hrista Spasa u Prištini, koja bi, prema nekim navodima, trebalo da počne 13. jula, ne prestaje da izaziva podozrenje i sumnju Srba i njihovih predstavnika u kosovskim institucijama u iskrene namere prištinskih vlasti.

Udruženje porodica nestalih i kidnapovanih Srba, ali i srpski politički predstavnici sumnjaju da se time na sve načine potkopavaju temelji pravoslavnog hrama koji je u centru grada i koji je godinama na meti napada Albanaca.

- Svakako da smo zainteresovani za to da se ispita svaka lokacija za koju se sumnja da se tu nalaze tela ubijenih tokom rata na Kosmetu, bilo da se radi o Srbima ili Albancima, ali ne želimo da našu bol i tugu zloupotrebljavaju u političke svrhe jer smo upoznati sa svim dosadašnjim napadima na Hram Hrista Spasa. To bi bilo isto kao kada bismo mi tvrdili da se u džamijama ili pored džamija nalaze kosti ubijenih Srba, a svi znamo koliko je džamija na Kosovu sagrađeno od 1999. godine do danas - kaže Milorad Trifunović, koordinator Udruženja.