Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ambasador Švedske: Srbija postala bolje mesto za život

Foto: Tanjug

Ambasador Švedske: Srbija postala bolje mesto za život

Tokom šest godina mogu službovanja u Srbiji, ova zemlja je postala mnogo bolje i lepše mesto, rekao je ambasador Švedske u oproštajnoj poseti premijeru Vučiću

Srbija
Izvor: Agencije

Mandatar Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Švedske Kristera Aspa.

Asp je istakao da je za šest godina njegovog službovanja Srbija postala mnogo drugačija zemlja u veoma pozitivnom smislu, kao i da veruje u budućnost Srbije imajući u vidu odlične ekonomske rezultate sprovedenih reformi i drugih vladinih mera.

Vučić je rekao da mu je bilo zadovoljstvo da, kroz saradnju sa ambasadorom Aspom, radi na jačanju odnosa Srbije i Švedske.

Osim toga, on je istakao da njegova prošlogodišnja poseta Švedskoj, kao i predstojeća poseta švedskog premijera Stefana Levena Srbiji, pokazuju koliko je veliki napredak ostvaren u saradnji dveju zemalja.

Kako kaže, Srbija ceni podršku Švedske, koja se ogleda u velikoj bilateralnoj pomoći koju je uputila, između ostalog, za unapređenje vladavine prava, reformu javne uprave i zaštitu životne sredine u Srbiji.

Švedski diplomata je podsetio da mu je Vlada Švedske tri puta produžavala mandat i da je za šest godina njegovog službovanja Srbija postala mnogo drugačija zemlja u veoma pozitivnom smislu.

On je rekao da veruje u budućnost Srbije imajući u vidu odlične ekonomske rezultate sprovedenih reformi i drugih vladinih mera.

Švedski ambasador posebno je istakao posvećenost premijera Vučića održanju regionalne stabilnosti kao ključne za napredak Zapadnog Balkana.

Ambasador Asp je rekao da će njegova zemlja nastaviti da podržava evropski put Srbije, kako kroz materijalnu pomoć tako i kroz stručne savete, saopšteno je iz Vlade Srbije.