Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
AMERIČKI PAPIRI Dokument dokazuje SARADNJU SRPSKIH DESNIČARA sa CIA

Foto: Ilustracija

AMERIČKI PAPIRI Dokument dokazuje SARADNJU SRPSKIH DESNIČARA sa CIA

​Dokazana saradnja potpredsednice Dveri i glavne američke obaveštajne agencije.

Srbija
Autor: Nova Borba

Jasmina Vujić potpredsednica Dveri, jedne od desničarskih i evroskeptičnih stranaka, zaista je sarađivala sa američkom Centralnom obaveštajnom Agencijom (CIA), otkrivaju dokumenti do kojih je došao naš portal.

Posle brojnih spekulacija o njenoj saradnji sa CIA i njenih demantija, finansijski dokument otkriva da je ona 2010. godine bila angažovana pod direktnim nadzorom CIA, a na istom projektu učestvovao je tadašnji zamenik američke službe.

Jasmina Vujić Foto: Medija centar Beograd

Supervizori tog projekta, kako se navodi u dokumentu, bili su i drugi zvaničnici američkog sektora bezbednosti. U dokumentu, koji ćemo objaviti, pojašnjena je uloga „bezbednjaka“ i obaveze učesnika, kao što je profesorica Vujić.

 


Predrag:  
Naravno, takva saradnja je postojala i pre Dveri. Pogledajte samo sa ove vremenske distance Vuka Draškovića i Aleksandra Vučića. Nekada ultra nacionalisti, jer je zadatak koji su imali to od njih zahtevao, kasnije uvažene zvanice na Molitvenom doručku u Vašingtonu i faktore stabilnosti u regionu. Treba pomenuti i zajedničkog im kuma, puštenog iz Ševeningena kući da neizlečivo bolestan skonča svoj život u toplini doma svoga, koji na čudan način pobedi kancer i sede u poslaničku klupu i skupštinski odbor za bezbednost. Svi koji su mislili devedesetih da je grupa ludaka na Balkanu pokrenula ratnu stihiju greše, gledano kroz prizmu dogadjaja vidimo da je istina malo složenija. Naime, grupa balkanskih ludaka je za veliki novac, grupe zapadnih ludaka, pokrenula ratne užase u interesu ovih drugih. Osim novca i ustupaka koje su dobili tada, oni i danas samo sa drugim zadacima i ulogama, truju ovo društvo i na tome žive.

23.10.2016 17:08h    137     55