Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
AMERIKANCI GA PODRŽALI, PUCA OD ENTUZIJAZMA: Jeremić jedva čeka novu rundu glasanja u UN!

Vuk Jeremić/ Foto: ibtimes.co.uk

AMERIKANCI GA PODRŽALI, PUCA OD ENTUZIJAZMA: Jeremić jedva čeka novu rundu glasanja u UN!

Vuk Jeremić sa nestrpljenjem očekuje sutrašnju, petu, rundu glasanja u SB ističući da dosadašnji rezultati ulivaju optimizam.

Srbija
Izvor: Tanjug, Nova borba

"Cilj za ponedeljak je da ostanemo pri vrhu spremni za osudni segment ovih izbora koji počinje u oktobru", rekao je srpski kandidat za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić u intervjuu Glasu Amerike.

Prema njegovom sudu, dosad viđeni razvoj situacije daje razloga za optimizam, pošto se srpska kandidatura od samog početka glasanja nalazi u samom vrhu.

Američki i britanksi ugledni medija poput Vol strit džuranala i londonskog Telegrafa pružili su podršku Jeremićevoj kandidaturi, a on je rekao da je to velika čast ocenivši da je razlog za to, kao i za podršku u Savetu bezebdnosti i široj međunarodnoj javnosti, opredeljenje da se nasupi otvoreno i transparentno sa konkretnom platformom i rešenjima za budućnost UN.

"Organizacija Ujedinjenih nacija se nalazi u situaciji da su potrebne mnoge promene i to do sada niko nje bio spreman otvoreno da kaže", napomenuo je Jeremić i podstio da je kandidatura Srbije predstavila i 53 konkretna predloga kako učiniti Ujedinjene nacije modernijom i svrsishodnijom za rešavanje svetskih pitanja u 21. veku.