Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ANALIZE POKAZALE: Kašice nisu OTROVNE!

Foto: RAS Srbija

ANALIZE POKAZALE: Kašice nisu OTROVNE!

Iz kompanije "Svislajon-Takovo" tvrde da rezultate analize sedam spornih kašica "Juvitane" pokazuju da su te kašice potpuno ispravne

Srbija
Izvor: alo.rs

"Svislajon-Takovo" čeka rezultate superanalize još 11 njihovih proizvoda, a sa sedam kašica "Juvitane" u kojima su pronađeni pesticidi, tvrde da je sve u redu.

Prema njihovim rečima, uzorkovani su proizvodi u Srbiji i Makedoniji, ali i drugim zemljama za koje su u Ministarstvu zdravlja tvrdili da sadrže veću količinu pesticida od dozvoljene.

List "Alo!" piše da su superanalize urađene u makedonskoj akreditovanoj laboratoriji čiji su rezultati pokazali da su njihovi proizvodi napravljeni po najstrožim evropskim standardima, kao i da su ispravni!

"Ovaj prvi izveštaj dostavili smo i Ministartvu zdravlja. Očekujemo i ostale za sve "sporne" proizvode", navode u "Svislajon - Takovo".

Oni navode da su dokazali da je "Juvitana" potpuno ispravna i da je najmlađi mogu slobodno konumirati.

"Očekujemo izveštaje akreditovanih laboratorija zemalja u koje izvozimo "Juvitanine" proizvode. Tehnologija procesa proizvodnje, kontrola kvaliteta sirovina i gotovih proizvoda u kontinuitetu je usavršavana do današnjeg dana. U kompaniji je na kontroli kvaliteta i razvoja proizvodnog programa angažovano 250 tehnologa", naveli su oni dodajući da su njihovi proizvodi zastupljeni na svim kontinetima sveta, a da su problem imali samo u Srbiji.

Ujedno, u saopštenju je upućena poruka Rodoljuba Draškovića, vlasnika "Svislajon - Takovo" potrošačima:

"Sada Vam je jasno da Vas ne truje ni predsednik Rodoljub Drašković, ni poslovni sistem "Svislajon-Takovo", Jedino Vi, potrošači, možete trajno sačuvati i održati zdravo privredno tkivo Srbije", stoji u saopštenju.