Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Antić optimista da će SPS biti deo nove vlade

Aleksandar Antić Foto: Tanjug/T. Valič

Antić optimista da će SPS biti deo nove vlade

Funkcioner SPS-a Aleksandar Antić izjavio je danas da je optimista i da veruje da će rezultat razgovora lidera te stranke i Jedinstvene Srbije sa mandatarom Aleksandrom Vucicćem biti dogovor o nastavku saradnje i u novoj vladi.

Srbija
Izvor: Tanjug

Antić je rekao da će detalji o sastavu nove vlade, podelu odgovornosti i kadrovska rešenja biti predmet današnjeg i sutrašnjeg razgovora koalicije okupljene oko SPS i SNS.

"Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana predsednik SPS-a Ivica Dačić i lider JS Dragan Marković Palma imaće razgovore sa mandatarom i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem i lično imam dozu optimizma i verujem da će rezultat tih razgovora biti nastavak saradnje i deo odgovornosti koje će naša koalicija preuzeti u novoj vladi”, rekao je Antić novinarima.

Antić, koji je ministar rudarstva i energetike, rekao je da su se do sada razgovori vodili oko posvećenosti i ciljevima vlade, politici vlade i zajedničkoj proceni o potrebi da se ta saradnja nastavi.

"Danas i sutra će se ti elementi operacionalizovati, narednih nekoliko dana će sve strane imati svoje stranačke organe na kojima će se donositi odluke i sredinom iduće nedelje očekujemo da će se ući u procedure i da ćemo imati premijera u parlamentu sa ekspozeom i sastavom vlade pred poslanicima", kaže Antić.

On je rekao da je proteklih dana u javnosti bilo prisutno to da bi SNS i SPS mogli da nastave saradnju u novoj vladi, da je SPS to iznela pre nekoliko nedelja i da to i proističe i iz poslednjih izjava predsednika SNS.

"Premijer je imao dozu zadovoljstva o saradnji u prethodnoj vladi, tako da je to polazna osnova i pre svega parametri za buduću saradnju", ističe Antić.