Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BAJDEN u utorak stiže u Srbiju, tražiće od Prištine deblokadu sporazuma?

Foto: https://twitter.com/vp

BAJDEN u utorak stiže u Srbiju, tražiće od Prištine deblokadu sporazuma?

Potpredsednik SAD Džozef Bajden u utorak stiže u našu zemlju, a kako kaže predsednica centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović, od njega se očekuje konstruktivan razgovor sa Prištinom.

Srbija
Autor: NB

Bajden će se tom prilikom sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Detalji posete Džoa Bajdena će biti poznati u narednim danima, a ono što se za sada zna jeste da će američki državnik posetiti i Prištinu.

Predsednica centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović izjavila je danas da će jedna od tema tokom posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena biti normalizacija odnosa Beograda i Prištine i da veruje da će Bajden od Prištine tražiti da deblokira Briselski sporazum.

"Bez dileme jedna od tema biće normalizacija odnosa Beograda i Prištine, a u prilog tome govori činjenica da dolazi u posetu oba grada. Verujem da će određenih zahteva prema Prištini biti da se nastavi sa procesom, te da se blokada implementacije Briselskog sporazuma deblokira", rekla je Joksimović.

Kako kaže, Bajden pripada odlazećoj administraciji, ali ko god bude novi predsednik SAD, kurs spoljne politike neće se mnogo menjati, jer je to politika koja predstavlja kontinuitet.

Podsetimo, o poseti potpredsednika SAD je u medijima bilo govora mnogo pre nego što je mandatar predstavio novu vladu.