Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BAJKER KOJI VOLI SRBIJU: Vođa "Noćnih vukova" iskreni prijatelj srpskom narodu

Foto: Sputnik

BAJKER KOJI VOLI SRBIJU: Vođa "Noćnih vukova" iskreni prijatelj srpskom narodu

Aleksandar Zaldastanov, zvani Hirurg, kaže da ga Srbija vuče kao magnet, a da Uskrse rado proslavlja na Svetoj gori

Srbija
Autor: Glas Moskve

Vođa "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldastanov, poznatiji kao Hirurg, rođen je na Bogojavljenje 19. januara 1963. u SSSR-u, u lekarskoj porodici.

Hirurg je jedan od najvećih Bajk-šoua u Sevastopolju i Novorosijsku 2011. posvetio Srbiji jer, kako je rekao u divljenju i poštovanju prema srpskom narodu našao je inspiraciju.

Zaladastov je po obrazovanju maksilofacijalni hirurg zbog čega je i dobio nadimak, ali u duši je oduvek bio motociklista. Onuspeo je da hobi pretvori u zanimanje i zato danas živi svoj san.

Čuveni bajker je svaku inicijativu i svaki stav našeg naroda i države javno podržao, piše portal Glas Moskve.

Osnivač je i predsednik najmasovnijeg svetskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi" (preko 5.000 članova, odeljenja u Ruskoj Federaciji, bivšim sovjetskim Republikama, Srbiji, Makedoniji, Bugarskoj, Rumuniji...).

Prvi čovek Rusije Vladimir Putin odlikovao je Hirurga Ordenom časti za izuzetne zasluge u patriotskom vaspitanju omladine, učešće u spasilačkim akcijama i doprinosu u čuvanju sećanja na heroje Otadžbinskog rata.

Na zvaničnoj internet stranici udruženja "Noćni vukovi" navodi se da ova organizacija propagira zdrav život, negovanje pravoslavnih tradicija, takođe su aktivni u pomoći deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije.

Ljubav prema Srbiji i srpskom narodu nikad nije krio, a to govori i činjenica da često uskršnje praznike provodi na Svetoj gori.

Nekoliko puta je posećivao Zvezdin stadion, a 2011. godine je posetio zajedno s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i iz lože posmatrao fudbalski meč između meča omladinaca Crvene zvezde i Zenita.

Veliki bajker 2013. godine dolazi u Srbiju gde je članove ruskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi" primio Patrijarh Irinej i tom prilikom istakao da humanitarni rad ovih bajkera razbija uobičajenu predstavu o motociklistima i da su mnogo puta pomogli su srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Bratska ljubav "Noćnih Vukova" prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nebrojeno puta je dokazana na bajkerskim manifestacijama širom Rusije, kao i na brojnim medijskim nastupima Zaldastanova, navodi SPC.