Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BAKIR HVALI VUČIĆA: On je hrabar lider!

Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović/ Foto: tf.rs

BAKIR HVALI VUČIĆA: On je hrabar lider!

Izetbegović Vučića smatra glavnim akterom koji može dati doprinos rešavanju problema u regionu.

Srbija
Izvor: Tanjug

"Mislim da je on jedan od glavnih lidera i aktera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba", rekao je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović za amerčku televiziju "TV1" u Njujorku gde je, kao i srpski premijer Aleksandar Vučić, učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN.

Prema njgevom sudu, sam pristanak predsednika Vlade Srbije da učestvuje na panelu o pomirenju na Zapadnom Balkanu dve decenije posle potpisivanja Dejonskog sporazuma čini ga hrabrim liderom.

Izetbegović se ujedno i zahvalio premijeru Srbije na učešću na panelu koji je organizovala fondacija bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bila Klintona.

"Vučić je imao jako dobar nastup, na momente emotivan. Ja sam nakon toga progovorio sa njim par reči i zahvalio mu, u stvari, na hrabrosti da dođe na jedan takav panel koji je počeo sigurno vrlo neugodno za njega, svedočenjem preživele devojke, kojoj su ubijeni otac, majka i braća u Srebrenici. On je imao sve razloge da izbegne takvu situaciju, ali je ipak došao. To rade hrabri lideri", zaključio je Izetbegović.