Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"Batina smrt je veliki gubitak za Srbiju"

Foto: Tanjug

"Batina smrt je veliki gubitak za Srbiju"

Negove glumačke bravure ostaće zabeležene kako na traci tako i u sećanju svih nas, koji smo odrastali uz širom sveta poznatog Valtera, poručio je u telegramu saučešća premijer Aleksandar Vučić

Srbija
Izvor: Agencije/NB

Premijer Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici Velimira Bate Živojinovića.

Vučić je u telegramu poručio da je odlaskom legende srpsko glumište izgubilo jednu od najupečatljivijih ličnosti sedme umetnosti.

U telegramu premijera Vučića se još kaže:

- Sa neizmernom tugom primio sam vest o smrti našeg proslavljenog glumca Bate Živojinovića, koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji.

Negove glumačke bravure ostaće zabeležene kako na traci tako i u sećanju svih nas, koji smo odrastali uz širom sveta poznatog Valtera.

Generacije mladih glumaca stasavale su i učile od čoveka kome je svaki lik bio značajan, što potvrđuje i veliki broj uloga koje je ostvario u filmovima i TV serijama.

Odlaskom Bate Živojinovića srpsko glumište izgubilo je jednu od najupečatljivijih ličnosti sedme umetnosti“".

Dačić: Potrudićemo se da sve što je uradio ne padne u zaborav

Smrt glumca Velimira Bate Živojinovića veliki je gubitak ne samo za Socijalističku partiju Srbije, čiji je bio član, već i za celu Srbiju, izjavio je danas predsednik socijalista Ivica Dačić.

- Ostaće velika praznina. Potrudićemo se da sve što je uradio ne padne u zaborav - rekao je Dačić novinarima nakon konsultacija o sastavljanju nove Vlade kod predsednika Tomislava Nikolića.

"Beograd je izgubio legendu domaćeg glumišta"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević uputili su telegram saučešća porodici glumca Velimira Bate Živojinovića i poručili da je Beograd danas izgubio legendu domaćeg glumišta.

Mali je ocenio da je odlaskom Živojinovića Beograd izgubio legendu domaćeg glumišta, "čuvenog Valtera" koji je obeležio čitavo razdoblje u istoriji kinematografije.

- Generacije su stasavale uz Batine filmove, a on će nastaviti da živi kroz svoju umetnost i da utiče na nove generacije koje dolaze. Bata je zadužio našu kulturnu scenu, a Beograđanima će nedostajati njegova vedrina, talenat i šarm - navodi se u telegramu saučešća gradonačelnika.

Nikodijević je ocenio da će Živojinovićeve brojne legendarne uloge ostati kao večno podsećanje na lik i stvaralaštvo jednog velikog umetnika.

- Imao je bezbroj prijatelja i poštovalaca i bio je veliki patriota. Odrastao je u Jugoslaviji, izgradio je veliku karijeru, stekao slavu i van granica tadašnje zemlje, ali je neizmerno voleo Srbiju i Beograd. Njegova harizmatična ličnost i upečatljiva pojava, legendarne uloge i brojne anegdote o njegovom burnom životu, ostaće kao večno podsećanje na lik i stvaralaštvo tog velikog umetnika - naveo je Nikodijević.

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu.