Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BEČ: Uhapšena PETORICA SRBA, zaplenjen heroin u vrednosti od 45.000 evra

Ilustracija/ Foto: pixabay.com

BEČ: Uhapšena PETORICA SRBA, zaplenjen heroin u vrednosti od 45.000 evra

Posle višemesečne istrage, bečka policija je uhapsila petoricu Srba, koji su krijumčarili heroin iz Srbije u Austriju, kako bi ga na bečkim ulicama prodavali uličnim dilerima.

Srbija
Izvor: Blic

U jednom hotelu i stanu zaplenjeno je 1,5 kilograma heroina, čija vrednost na ulici iznosi 45.000 evra, saopštila je policija u utorak.

Policija bečke pokrajinske policije od juna je na tragu kriminalcima. Oni su prodavali heroin uličnim dilerima duž linije podzemne železnice U3 (od Otakringa do Zimeringa), i to u tačno određeno vreme: dileri su dobijali heroin između 10 i 18 časova.

“Okrivljeni su bili veoma tačni i vodili su precizne beleške o tome kada i gde su prodali drogu i u kojim količinama”, saopštio je portparol policije Patrik Majerhofer.

Samo neki od petorice muškaraca starih 19-29 godina prijavljeni su u Beču. Drogu su držali na različitim mestima u Beču i često su iznamljivali sobe u hotelima. U hotelskoj sobi u Jozefsštatu i iznajmljenom stanu u Margaretenu policija je zaplenila heroin koji je već bio upakovan za prodaju, kao i 2,9 kilograma, sredstava koja se dodaju u drogu radi povećanja mase. Petorica Srba su u pritvoru.