Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BEOGRADE, evo šta te vozi danas! Miško iz KO TO TAMO PEVA je upravljao boljim! (FOTO)

Unutrašnjost busa/ Foto: tf.rs

BEOGRADE, evo šta te vozi danas! Miško iz KO TO TAMO PEVA je upravljao boljim! (FOTO)

Kako su autobusi i trolejbusi u našem glavnom gradu često u kvaru, u "zamenu" im pristižu oni s polovine prošlog veka.

Srbija
Izvor: Nova borba, tf.rs

Sigurno ste svi bili primorani da se vozite gradskim prevozom, a na stotine hiljade Beograđana to čini svakodnevno, samo što, izgleda, danas je bilo bolje da nisu ni ulazili u autobuse.

Kvarovi na starim tramvajima i autobusima izluđuju sve, a danas je umesto "trole" 29, saobraćao jedan autobus, čija unutrašnjost može da pozavidi onom busu iz kultnog filma "Ko to tamo peva".

"Autobusi koje ubacuju u saobraćaj umesto treolejbusa – koji u poslednje vreme sve češće ne saobraćaju zbog radova na Vračaru i Crvenom krstu, su zaista u katastrofalnom stanju. U subotu sam ušao u jedan od njih i iskreno, gorko sam se pokajao štom sam krenuo do grada. Skoro sva vrata i prozori u autobusu se ne zatvaraju, ali to što pokisnete i smrznete se usred autobusa, nije najveći problem. Vozilo je toliko staro, ispod prozora je potpuno koroziralo i oljuštilo se, a ista stvar se desila i sa gazištem. Svi slojevi poda su oljušteni, tako da se vide spojevi i drvene ploče" rekao je Beograđanin Stevan Đ. u izjavi za portal "Telegraf".

Prema njegovim rečima, svi putnici su praktično bili užasnuti kada su videli unutrašnjost tog autobusa, ali pravi haos je nastao kad je on započeo svoju turneju po ulicama glavnog grada.

"Bukvalno sam se uhvatio za glavu. Jadno vozilo je toliko “skičalo”, a ja sam iskreno presrećan što se škripavi pod nije “zinuo” i autobus se prepolovio na pola. Nepojmivo mi je kako takva vozila mogu da se pokrenu uopšte. Kao da su ih sa otpada pokupili! Razumem da su zamenski i da neće ostati u saobraćaju, ali je previše voziti se u ovakvoj šklopociji i pet minuta", zaključio je Stevan.


 


Nikola:  
mislim da je stvarno sramota da Beograd ima ovakve autobuse,Kragujevac ima daleko bolje autobuse i Arandjelovac isto,Beograd je glavni grad i treba da ima najbolje od svih gradova u drzavi,cak i zeleznicka stanica je losa,mnogo lose stanje u vozovima i vagonima.

19.10.2016 09:10h    35     37