Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Bez nagrade za novinarsku hrabrost ove godine

Foto: seebiz.eu

Bez nagrade za novinarsku hrabrost ove godine

Nagrada za novinarsku hrabrost ove godine neće biti dodeljena jer nema adekvatnih kandidata među prijavama, saopštila kompanija "Novosti"

Srbija
Izvor: Večernje novosti/NB

Žiri za dodelu nagrade za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" odlučio je da ove godine to priznanje ne bude nikom dodeljeno, saopštila je kompanija "Novosti".

- Na konkurs koji je kompanija 'Novosti' raspisala početkom maja ove godine stiglo je sedam predloga. Medju njima nekoliko koji zaslužuju pažnju, ali nijedan nije poseban i značajan u meri da zaslužuje nagradu s imenom čoveka koji je svoju novinarsku hrabrost platio životom - navodi se u saopštenju.

Kompanija "Novosti" je izjavila da ovo njihovo obrazloženje ne znači da u Srbiji nema, niti da neće biti hrabrih i poštenih novinara, već da u okviru predloga koji su stigli na njihovu adresu nema takvih slučajeva.

Nagrada za novinarsku hrabrost "Milan Pantić", ustanovljena je u znak sećanja na ovog novinara koji je radio kao dopisnik "Večernjih novosti" iz Jagodine i koji je ubijen 2001. godine u ulazu zgrade u kojoj je stanovao.