Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BIKOVIĆ UŽIVA U POPULARNOSTI KOD RUSA: U Moskvi nekad misle da sam njihov

Miloš Biković, Foto: Wikimedia

BIKOVIĆ UŽIVA U POPULARNOSTI KOD RUSA: U Moskvi nekad misle da sam njihov

Srpski glumac Miloš Biković uživa veliku popularnost u Rusiji gde trenutno radi na nekoliko filmova i serijama

Srbija
Izvor: Глас Москве

Miloš je bio promoter kulturnih dešavanja u okviru manifestacije "Dani Beograda u Moskvi" i sa oduševljenjem priča koliko Rusi zapravo znaju o Srbiji.

„Moskva je prilično širok pojam. Ona je samo što se populacije tiče nekoliko puta veća od cele Srbije, tako da je teško reći šta je to Moskovljanin. Ali, oni koji znaju o Srbiji — znaju mnogo“, rekao je Biković, dodajući da su Rusi generalno zainteresovani za Srbiju, da srpski narod nazivaju „bratskim“ i da se „lepo odnose prema nama“.

Pričajući o životu i kulturi u Moskvi, Biković kaže da je Srbija jedna od kultura koja bi u Moskvi mogla da ima posebno mesto, prenosi portal Glas Moskve.

Između ostalog, Biković je oduševljen teatrima u Moskvi, ali ipak posebno izdvaja teatar MHAT, koji se smatra izvorom moderne glume, u kome su stvarali Stanislavski i Čehov.

Prema njegovim rečima, u Moskvi ima oko 300 teatara, a Boljšoj teatar je, kako je istakao, stvarno „boljšoj“ (veliki).

„Jednom sam bio u Boljšom teatru, karte se kupuju mesecima ranije i nimalo nisu jeftine“, dodao je Biković. Kaže da ga u Rusiji doživljavaju „pomalo kao srpskog, a pomalo kao svog glumca“.

„Neko me doživljava kao rado viđenog gosta, a neki govore i da im je drago što imaju takvog glumca. Tako da na neki način istovremeno imam privilegije domaćeg glumca i privilegije gosta.“

Biković je otkrio da trenutno u Sankt Peterburgu snima seriju „Okrivljeni“ za Prvi kanal ruske nacionalne televizije, povodom stogodišnjice revolucije. Serija, prema njegovim rečima, razjašnjava „to smutno, veoma burno i nedovoljno razjašnjeno vreme revolucije u Rusiji“.

"Nekad mogu da razgovaram tako da oni ne mogu odmah da raspoznaju da nisam Rus, ali se to posle, recimo deset minuta razgovora oseti. Slobodno razgovaram na ruskom, ali taj akcenat se čuje".

Neki mu kažu da je to prednost.