Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BIVŠI ministri u potrazi za novim poslom

Foto: NB

BIVŠI ministri u potrazi za novim poslom

U novom sastavu Vlade Srbije neće biti sedam dosadašnjih ministara. Šta će raditi i čime će se konkretno baviti pošto predaju funkcije retko ko je spreman da otkrije javnosti.

Srbija
Izvor: N1

Pod svetlima reflektora i u žiži javnosti bili su duže od dve godine. Posle objave da više neće biti ministri Vučićevog kabineta, njih sedmoro tražiće novi posao.

Dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, Velimir Ilić, u telefonskom razgovoru otkriva da je posao već našao i to u svojoj struci, koji, kako tvrdi, više želi od ministarske fotelje.

“Pošto sam pre izvesnog vremena dogovorio s premijerom tačno šta ću raditi, tako da ću novu funkciju dobiti za deset dana. Sve smo se dogovorili, ali nismo se dogovorili da to pričam ovako dok se ne završi”,rekao je Velimir Ilić.

Prelaznu ocenu za novu Vladu nije dobila ni Kori Udovički, do skoro ministarka državne uprave i lokalne smaouprave, u čijoj je nadležnosti bilo smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

"Naredni period posvetiću sagledavanju svega što sam naučila u ove dve godine i kako najbolje da nadalje radim za Srbiju", kaže Udovički.

Ovaj ministar je imao najčešće štrajkove ispred svog kabineta, prosvetari kojima su zbog mera štednje smanjene plate polivali su ga vodom, a tokom njegovog mandata poništen je konkurs za naučne projekte.

Srđan Verbić smatrao je da dualno obrazovanje u Srbiji nije moguće, iako se za takav sistem zalaže lično premijer Vučić. Gde će naći novi posao Verbić ne otkriva.

Odlazeći ministar pravde ne želi da odgovara na novinarska pitanja, međutim, kada je njegova funkcija još bila neizvesna rekao je:

"Ako ne budem u toj Vladi to nije smak sveta, najlepša i najčasnija moguća stvar je raditi za svoju otadžbinu, ja sam to imao prilike u ove četiri godine da činim", rekao je Nikola Selaković.

Prema medijskim spekulacijama Selaković će i dalje raditi za otažbinu - dok jedni navode da bi mogao biti novi direktor Bezbednosno informativne agencije, drugi ga vide kao sledećeg gradonačelnika Beograda.

Mesta u novoj Vladi nema ni za nekadašnju ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković.

"Nastaviću da radim kao redovan profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku. Obavljaću i dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini", navela je.

Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja, javnost pamti po sukobu sa novinarskim udruženjima i retkim oglašavanjem u medijima. Fotelju je izgubio, ali je manire zadržao - pozivi i poruke sa pitanjem -čime će se baviti - ostali su bez odgovora.

Za razgovor s medijima nije raspoložen ni Željko Sertić koji je vodio ministarstvo privrede. Prema nezvaničnim informacijama Sertić bi uskoro trebalo da se nađe na čelu Razvojne agencije Srbije.