Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BIZARNE NESREĆE U SRBIJI ZBOG MOBILNIH: Klinci padaju sa balkona zbog selfija, izazivaju udese zbog "pokemona"...

Ilustracija: avaz.ba

BIZARNE NESREĆE U SRBIJI ZBOG MOBILNIH: Klinci padaju sa balkona zbog selfija, izazivaju udese zbog "pokemona"...

Mobilni telefoni su nam omogućili lakši komunikaciju sa čitavim svetom, ali pogledajte kroz šta su sve naši najmlađi prošli zbog neopreznosti prilikom upotrebe tih uređaja.

Srbija
Izvor: Blic

Šesnaestogodišnja tinejdžerka prošle nedelje pala je sa terase na drugom spratu u Kraljevu dok se nameštala da je prijatelj snimi mobilnim telefonom. Pre dva meseca devojčicu je udario automobil u Beogradu dok je pretrčavala ulicu igrajući popularnu igricu "Lov na Pokemone". Ovo su samo neki od sve češćih slučajeva u kojima su mladi teško povređeni ili smrtno nastradali zbog tehnologije.

"Selfi" je u protklih nekoliko godina doživeo veliku popularnost u svetu, ali je ujedno ugrozila bezbednost mnogih ljudi, pogotovo najmlađih, koji su često zbog želje da naprave što bolju fotografiju, često znali da se povrede.

Tako je pre 10-ak dana jedna šesnaestogodišnjakinja iz Kraljeva pala sa terase drugog sprata dok se nameštala za fotografiju. Ona je izgubila ravnotežu i usledio je pad. Na svu sreću, pretrpela je samo lakše povrede, jer je pala na automobil koji je bio parkiran ispred zgrade.

Daleko gore je prošao maloletni tinejdžer iz Niša koji je u maju pokušao da napravi "neobičan selfi" na železničkoj stanici. On se popeo na jedan vagon i tom prilikom ga je udarila struja jačine 25.000 volti, a jedna Balkanka koja je bila mis Austrije, Ena Kadić, poginula je tako što je pala u provaliju dok je džogirala. Naravno, nije skliznula u provaliju jer je trčalo, nego zbog pokušaja "selfija" u trku.

A ove letnje sezone pravi hit je bio lov na pokemone! Devojčica T. N. (13) teško je povređena u julu u Beogradu kada je na nju naleteo automobil dok ih je jurila. Kako je "Blic" tada pisao, devojčica je, ne gledajući kuda ide, istrčala na kolovoz da uhvati lika iz popularne igrice i crtaća, kada je na nju naleteo automobil i pokosio je. Devojčica je danima bila u komi jer je zadobila teške povrede glave.

Pored toga, često povrede i saobraćajne nesreće u našoj zemlji izazvalo je slušanje muzike prilikom prelaska pešačkog prelaza, kao i kucanje poruka na mobilnim telefonima. Poruke su podjednako opasne za sve učesnike u saobraćaju.

Kako kažu u MUP-u za "Blic", broj saobraćajnih nesreća zbog korišćenja tehnologija tokom vožnje, se drastično povećao u poslednjih nekoliko godina, pa je tako logično očekivati i drastičnije kazne za takve postupke.