Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BOMBAŠU iz Nemanjine 30 dana PRITVORA

Foto: Printscreen

BOMBAŠU iz Nemanjine 30 dana PRITVORA

Samo je hteo da priča o "svom slučaju"

Srbija
Izvor: Informer

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu odredilo je pritvor do 30 dana Miroslavu Stankovskom (39) iz Leštana, koji je u subotu uhapšen ispred zgrade Vlade Srbije jer je pretio da će aktivirati dve ručne bombe.

Kako piše "Informer", Stankovskom je na početku saslušanja u Tužilaštvu pozlilo zbog čega je ono na izvesno vreme bilo prekinuto, ali je nastavljeno posle intervencije lekara.

- Čim je priveden, požalio se da se ne oseća dobro. Pozvani su lekari iz Hitne pomoći, koji su posle pregleda ocenili da je ipak sposoban za dalje ispitivanje, ali mu je određena terapija koju je i ranije koristio u institutu "Laza Lazarević". Sve vreme je nerazgovetno ponavljao da je samo želeo da popriča sa policajcem koji je radio na "njegovom slučaju", kaže izvor tog lista.

Stankovski se, naredbom za sprovođenje istrage, tereti za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da je on već osuđivan zbog razbojništava, ugrožavanja bezbednosti i pretnji.

Sporni događaj, podsetimo, zbio se u subotu, oko četiri sata ujutro, kada je Miroslav automobilom stigao pred zgradu vlade sa dve "kašikare" koje je montirao na gepek. Policija je pregovarala sa njim više od dva sata. Za sve to vreme nije hteo da posluša njihove naredbe da legne na zemlju i preda se, čime je izazvao opšti haos.

Međutim, policajci su u jednom trenutku iskoristili njegovu nepažnju, oborili ga na asfalt i vezali lisicama. I tada je samo tražio da razgovara sa pripadnikom kriminalističke policije koji ima "veze sa njegovim slučajem".