Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BORBA PROTIV ŠVERCOVANJA Bus Plus o NOVOJ MERI za građane BEZ KARTE

Foto: 24 sata

BORBA PROTIV ŠVERCOVANJA Bus Plus o NOVOJ MERI za građane BEZ KARTE

Konačno se oglasili o načinu koji bi bio kraj za švercere u prevozu.

Srbija
Autor: N1

Nakon najava da će kontorlori Bus plusa građanima koji nemaju kartu u javniom prevozu na licu mesta uručivati kazne u toj firmi kažu da kontrolori i dalje nemaju pravo da bez dozvole i saglasnosti traže dokumenta građanima.

„Za to je ovlašćena jedino komunalna policija koja inače pruža asistenciju za takve situacije kada je neko zatečen bez karte, a ne želi da se identifikuje. Ova odluka je samo stavila obavezu nekoga da se identifikuje, bez toga je nemoguće vršiti kontrolu", rekao je za N1 Goran Pejić, advokat Bus plusa.

U firmi tvrde da su na ovaj način hteli da ubrzaju uručivanje prekršajne prijave, a da su reči rodoljuba Šabića koji je kritikovao ovaj način kažnjavanja, pogrešno shvaćene.

Primena nove odluke još nije počela, a više o tome možete pročitati OVDE.

 


Macori:  
a i da je jeftinija karta pa da te bude sramota sto je nemas

05.10.2016 16:45h    32     27


Tacika bejbeee:  
Najveći problem jeste što je ovde odnos prema građanima kao prema stoci, tako da sistem uvek ima potrebu da kažnjava kako bi se držala kontrola. Kada bi se samo malo zavirilo u druge sisteme koji na pozitivan način pristupaju građanima, moglo bi se shvatiti da je mnogo bolje ponuditi osobi bez karte da istu ponovo pokuša da overi, a ne pristup AHA uhvaćen si, sad kazna... To je dobro za odnos ljudi jednih prema drugima, dobro je za ekonomiju, jer jednim potezom će se karta platiti, a izbeći ogromna procedura prinudne naplate, koja je uglavnom bezuspešna i na kraju izbeći će se potreba komunalne policije da budu botovi. Ali ovo je Srbija...

05.10.2016 10:22h    34     25