Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Božović: Gorak ukus, ali dajemo podršku za Điniđićev spomenik

YT Screenshot

Božović: Gorak ukus, ali dajemo podršku za Điniđićev spomenik

Motiv za podizanje spomenika Đinđiću je pranje biografije Aleksandra Vučića, poručio Balša Božović iz DS-a

Srbija
Izvor: Tanjug

Lider beogradskih demokrata Balša Božović izjavio je da će DS podržati ideju podizanja spomenika Zoranu Đinđiću, kao i da će prisustvovati njegovom otvaranju.

Božović je novinarima, uoči sednice Skupštine grada na kojoj bi trebalo da se formira odbor za podizanje spomenika, rekao da se s druge strane DS ne slaže sa motivima vlasti zbog kojih to čini.

- Režim Aleksandra Vučića nastavlja posao koji je započela DS 25. juna 2013, ali iz potpuno drugih motiva. Motiv za nastavak podizanja spomenika Zoranu Đinđiću je isključivo 'pranje biografije' Aleksandra Vučića i njegovog okruženja - navodi Božović.

Kako kaže, “to ostavlja gorak ukus u ustima svima onima koji su mislili da Zoran treba da dobije spomenik zbog toga što je uradio za Srbiju i sistema vrednosti za koji se borio i na kraju dao svoj život".

On je dodao da ne treba zaboraviti bojkot komemorativne sednice, kao ni to da se sadašnji predsednik svojevremeno iselio iz ulice u kojoj je živeo, a da je to objasnio time što nosi naziv "Bulevar Zorana Đinđića".

- Ono što je za nas važno jeste da Zoran Đinđić dobije spomenik u Beogradu i da se nikada više ne ponovi da se bojkotuju bulevari Zorana Đinđića, da se prelepljuju bulevarima Ratka Mladića - dodao je on.

Božović je rekao da će DS pozvati graćane da otkriju taj spomenik i da to nikako ne dozvole onima koji su "Zorana blatili dok je bio živ, a proganjali i nakon njegove smrti".