Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BRATSKI RASTANAK: Ispraćeni učesnici vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2016"

Foto: Ministarstvo odbrane

BRATSKI RASTANAK: Ispraćeni učesnici vojne vežbe "Slovensko bratstvo 2016"

Srpski vojni vrh ispratio pripadnike oružanih snaga Ruske Federacije i Belorusije.

Srbija
Autor: Nova borba

Beloruski i ruski vojnici, koji su zajedno sa pripadnicima naše vojske učestvovali na vojnoj vežbi "Slovensko bratstvo 2016" ispraćeni su danas sa aerodroma "Batajnica" na put ka svojim zemljama.

Ispraćaju su prisustovali i ministar odbrane Zoran Đorđević, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa svojim saradnicima.

Tom prilikom, načelnik Odseka za izviđanje vazdušno-desantnih snaga Oružanih snaga Ruske Federacije general-major Oleg Olegovič Poljgujev i prvi zamenik načelnika štaba Komande za specijalne operacije oružanih snaga Belorusije pukovnik Oleg Ivanović Pejčevski zahvalili su ministru Đorđeviću i generalu Dikoviću na gostoprimstvu tokom vežbe „Slovensko bratstvo 2016“.

Foto: Ministarstvo odbrane

Neposredno pred ukrcavanje u tri transportna „Iljušina“ na stajanki batajničkog aerodroma, uz želje za srećan put, pripadnici tri vojske pozdravili su se rečima „vidimo se dogodine u Belorusiji“, jer, kako je najavljeno, domaćin multinacionalne vežbe „Slovensko bratstvo“ naredne godine biće beloruske Oružane snage.

Multinacionalna vežba „Slovensko bratstvo 2016“ realizovana je od 3. do 9. novembra 2016. godine na intervidovskom poligonu „Pasuljanske livade“, automatizovanom strelištu „Orešac“ i aerodromima „Kovin“ i „Batajnica“. Na taktičkoj vežbi učestvovalo je 212 pripadnika Vazdušno-desantne vojske Oružanih snaga Ruske Federacije, 56 pripadnika Oružanih snaga Republike Belorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije.