Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
BRNABIĆ: Biće ušteda na lokalu, ali da ne "bole" previše

Foto: Tanjug

BRNABIĆ: Biće ušteda na lokalu, ali da ne "bole" previše

Mere zakona o finansiranju lokalnih samouprava će biti prihvatljivo za sve, smatra nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Srbija
Izvor: Tanjug

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić ocenila je danas da će izmenjeno rešenje zakona o finansiranju lokalnih samouprava, koje će danas predstaviti predsednicima opština u Palati Srbija, biti za njih prihvatljivo, jer je predlog takav da će “boleti malo republički, a malo i lokalni nivo, ali nikoga previše”.

“Imaću sastanke sa gradonačelnicima i predsednicima opština, da im ispred Vlade Srbije predložim novo rešenje”, rekla je Brnabić u intervjuu za Tanjug, precizirajući da su predložene neophodne uštede na lokalu, umesto prvobitnih osam milijardi dinara, u novom dokumentu na kompromisnom nivou od 4,8 milijardi. Taj predlog je, kako je rekla, podržao i premijer Aleksandar Vučić.

Upitana čije će interese i u tom zakonu zastupati sa ministarske pozicije, budući da je prethodni vladin nacrt kritikovao NALED, gde je Brnabić donedavno bila predsednik Upravnog odbora, nedvosmisleno odgovara:

“Ja sada zastupam interese vlade, a to nisu nužno suprotstavljeni interesi, samo su prioriteti i pozicije drugačiji. Recimo, iz ugla vlade, moraju da se urade nepopularne mere iz aranžmana sa MMF-om, koje neko iz perspektive Naleda ne vidi kao konstruktivne. Svakako sam otvorena za dijalog i kritiku, ali sa predloženim rešenjima, jer se tako dolazi do najboljeg rešenja”, rekla je Brnabić.